Valkosipulikeitto saa täyteläisyyttä cashewpähkinöistä. Sekaan lorautettava kuohuviini tekee ihanan talvisesta keitosta kuohuvaa.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Vichyssoise eli vaahdotettu peruna-purjososekeitto on ranskalaisen keittiön klassikko. Se tarjotaan yleensä kylmänä, mutta maistuu myös lämpimänä. Makunautinnon ylevöittää Blanc de Blancs -samppanja.
Tämä ranskalaisen keittotaiteen klassikko ansaitsee rinnalleen vain parasta. Panosta ja tarjoa ruokailijoille elämys kaataessasi lasiin Blanc de Blancs -samppanjaa. Sen elegantti paahteisuus ja kermainen suutuntuma kohottavat sekä keiton maun että tunnelman kattoon!
400 g jauhoista perunaa
250 g ison purjon valkoista osaa
50 g voita
1 tl timjamia
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl kuohukermaa
1–2 rkl sitruunan mehua
1/8 tl valkopippuria
ripaus suolaa ja sokeria tarvittaessa
Pinnalle
1 dl kevytmaitoa vaahdotettuna
2 rkl ruohosipulia
Kuori perunat ja paloittele ne.
Leikkaa purjon vihreä osa pois. Halkaise purjo ja tarkista, onko siinä multaa. Huuhtele tarvittaessa. Pilko purjon valkoinen osa ja kuullota purjoa ja perunaa kattilassa hetki voissa.
Lisää timjami, vesi ja kasvisliemikuutiot.
Anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä, noin 20 minuuttia.
Soseuta sauvasekoittimella, ja lisää kerma ja sitruunamehu. Mausta valkopippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kiehauta maito kattilassa ja vaahdota se vispilällä. Koristele keitto maitovaahdolla ja hienonnetulla ruohosipulilla.