Valkosipulikeitto saa täyteläisyyttä cashewpähkinöistä. Sekaan lorautettava kuohuviini tekee ihanan talvisesta keitosta kuohuvaa.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Viskimarinoidut valkosipulinkynnet ovat parhaimmillaan kinkun, leikkeiden ja laatikoiden kanssa. Ne sopivat vietäväksi myös hänelle, jolla on jo kaikkea.
Reseptin laatija Jyri työskentelee Alko Kouvola Tervaskankaan myymälässä. Pikantti herkku kuuluu Jyrin joulupöydän suosikkeihin.
Yhdistä viskimarinoitujen valkosipulinkynsien kanssa raikastava ja tasapainottava olut. Kokeile kaverina pilsneriä tai saksalaista makeanmaltaisempaa bock-olutta.
10–12 valkosipulia (noin 500 g valkosipulinkynsiä)
Pikkelöintiliemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
1 tl kokonaisia valkopippureita
2 rkl viskiä
Irrota valkosipulinkynnet ja kuori ne tässä vaiheessa tai vasta keittämisen jälkeen. Keitä kynsiä vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
Mittaa etikka, sokeri, vesi ja valkopippurit kattilaan. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä. Lisää viski liemeen.
Pane kynnet puhtaaseen kannelliseen purkkiin ja kaada jäähtynyt päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään viikon ennen tarjoamista.
Resepti on osa 10 x joulun bravuurini -artikkelia, jossa kysyimme Alkon henkilökunnalta, mikä on heidän joulupöytänsä tähti. Artikkeli ilmestyi 4/2023 Etiketti-lehdessä.
Viskimarinoitujen valkosipulien reseptin jakoi Jyri Kouvolan Tervaskankaan Alkosta, joka kertoi myös juomavinkkinsä:
"Valkosipulit ovat parhaimmillaan kinkun, leikkeiden ja laatikoiden kanssa. Juomasuositukseksi valkosipuleille kannattaa kokeilla raikasta pilsneriä tai saksalaista makeamaltaisempaa bock-olutta.”
Resepti Jyri, Alko Kouvola Tervaskangas; kuva Kristiina Kurronen