Takaisin
Resepti

Whisky sour

Jos lisäät juomaa valmistaessa shakeriin myös hieman suolaa, niin juoman maut korostuvat.

Whisky sour

10 min
1 hlö
10 min
1 hlö

Whisky sour -klassikkodrinkin tunnistaa kuohkeasta vaahdosta juoman pinnalla sekä punaisesta cocktailkirsikasta. Tässä reseptissä cocktailkirsikka on korvattu näyttävällä appelsiininkuorella. Drinkin voi ravistaa shakerin sijaan vaikka kannellisessa lasipurkissa.

Juomasuositus

Perinteisesti Whisky sour valmistetaan amerikkalaisesta bourbon-viskistä. Pääosin maissista valmistettava bourbon on tyypillisesti maultaan melko pehmeä. Aromissa on usein mukana myös hedelmäisyyttä, banaanisuutta, aprikoosisuutta tai mausteisuutta.

Jos lisäät juomaa valmistaessa shakeriin myös hieman suolaa, niin juoman maut korostuvat.
Valmistusaineet
  • 4 cl viskiä

  • 3 cl sitruunamehua

  • 1 cl sokerisiirappia

  • 2 cl munanvalkuaista

  • jäitä

Koristeeksi:

  • appelsiinin kuorta

 

Valmistusohjeet
  1. Mittaa viski, sitruunamehu, sokerisiirappi ja munanvalkuainen shakeriin.

  2. Lisää jäät ja ravista voimakkaasti 30–60 sekuntia. Siivilöi on the rocks -lasiin. 

  3. Lisää jäät ja koristele appelsiinin kuorella.