Keskikesän juhla kutsuu ystävät ja lähimmäiset syömään yhdessä. Grilliherkut ja kotimaiset uuden sadon vihannekset ovat vahvassa roolissa juhannuksen ruokatarjoiluissa.
Katso juomasuositukset tästä >
Odotathan hetken…
Juhannusta vietetään usein isommalla porukalla. Tällöin on hyvä ottaa huomioon erilaiset ruokavaliot. Nämä juhannusreseptit tarjoilevat vaihtoehtoja kaikille vieraille!
Juhannusta vietetään juhannusaattona 20.6. perjantaina ja juhannuspäivänä 21.6. lauantaina. Juhannus on perinteisesti ollut merkittävä juhla Suomessa, ja se liittyy läheisesti luontoon ja keskikesän valoon. Monet viettävät juhannusta mökillä tai maaseudulla.
Suomalainen juhannusruoka pitää sisällään kesän parhaimpia herkkuja uusista perunoista silliin ja grillissä tirisevään makkaraan tai kasvisruokiin. Jälkiruoka on usein mansikkaa tai muita marjoja. Katso kaikki herkulliset juhannusreseptimme!