Rapujen syönti - katso helpot kuvalliset ohjeet

Rapujen syönti on näppärää näillä ohjeilla. Katso helpot kuvalliset ohjeet sekä lyhyt video ja pääset nauttimaan ihanista rapujuhlista.

Varusta ensimmäiseksi leipälautaselle voideltu, tillisilppuun kastettu lämmin paahtoleipä. Kokoa leivän päälle mehevimmät ravunlihat. Huuhtaise välillä sormet mustaherukan lehdillä ja sitruunalla raikastetussa vesimaljassa.

Kuvitus Taru Saxelin

1. Irrota sakset

Ota saksesta tukeva ote ja katkaise se ensimmäisen nivelen kohdalta. Ime ja pureskele nivelestä lihat ja mehut.

2. Katkaise saksien päät

Katkaise rapuveitsen kärjessä olevalla reiällä saksien päät. Irrota pienempi saksenosa ja imaise mehut.

3. Avaa ravun saksi

Avaa suuren saksenosan reuna veitsellä ja kaiva sisällä oleva liha kokonaisena ulos. Nosta leivälle.

4. Irrota ravun pyrstö

Irrota pyrstö vääntämällä keskiruumista. Tartu kiinni ravun jalkoihin, nauti imeskellen keskiosan mehuista ja naarasravun mädistä.

5. Käännä pyrstö ylösalaisin ja tee viilto

Käännä pyrstö ylösalaisin, leikkaa sen keskelle pitkä viilto ja poista pyrstölihan päällä oleva lihasuikale.

6. Halkaise lihas ja poista suoli

Halkaise pyrstön lihas ja poista veitsen kärjellä keskellä oleva tumma suoli. Pane lihat leivälle tai nauti leipä sitten, kun vaaleanpunainen ravunliha peittää koko leivän.

f
f