Alkoholijuomien jäätymispisteet

On hyvä muistaa, että kaikki alkoholijuomat jäätyvät riittävän alhaisessa lämpötilassa. Tutustu alta alkoholijuomien jäätymispisteisiin.

Tarjoa juomat mieluummin hieman viileinä kuin lämpiminä, sillä lämpötila kohoaa nopeasti lasissa. Muista kuitenkin, että viini menettää makuominaisuuksiaan, jos se tarjoillaan liian kylmänä.

Juomien tulisi saavuttaa tarjoilulämpötilansa tasaisen rauhallisesti. Pakastinta ei suositella viilentämiseen.

Vinkit juomien viilentämiseen

Kun käytät pullon viilentämiseen kotipakastinta, ota huomioon, että pakastimen lämpötila saattaa olla –18... –30 astetta riippuen säädöstä ja jään määrästä. Lämpötila myös vaihtelee pakastimen eri kohdissa eli jos pakastimessa on kaksi pulloa väkevää alkoholijuomaa, on mahdollista, että toinen on jäätynyt ja toinen ei. Väkevä alkoholijuoma saattaa jäätyä pakastimessa jo siitäkin, jos pullossa on pieni kiinteä hiukkanen tai pullon seinämässä on naarmu.

Näistä syistä juomat kannattaa pakastimen sijaan jäähdyttää jääkaapissa tai viinijäähdyttimessä, joka täytetään puoliksi vedellä ja puoliksi jäillä.

Viinien jäätymispisteet
  • Miedot viinit jäätyvät 4-7 asteen pakkasessa.
  • Väkevät viinit  jäätyvät 6-16 asteen pakkasessa.
Panimotuotteiden jäätymispisteet
  • Oluet, siiderit, long drinkit jäätyvät 1-3 asteen pakkasessa.
Väkevien alkoholijuomien jäätymispisteet
  • 32% väkevät alkoholijuomat jäätyvät 16 asteen pakkasessa.
  • 38% väkevät alkoholijuomat jäätyvät 21 asteen pakkasessa.
  • 45% väkevät alkoholijuomat jäätyvät 27 asteen pakkasessa.