
Kampasimpukat
Kampasimpukoissa on hieno, hieman makea maku. Ne valmistetaan usein pannulla parilomalla, mutta kampasimpukat voi tarjota myös esimerkiksi limettimehun kypsyttämänä cevichenä.
Kampasimpukoiden aromikkuuteen sopivat ennen kaikkea vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit, joissa on ruoan hienoon makuun sopivaa tyylikästä vivahteikkuutta ja hapokkuutta.
Olutlasiin käyvät vaaleat, raikkaat ja melko kevyet oluet, esimerkiksi lager, pils ja vehnäolut.
Paistettujen, grillattujen ja gratinoitujen kampasimpukoiden kanssa käy klassisesti esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs chardonnay. Harkitse esimerkiksi chablis'ta, joka on perinteinen äyriäisviini. Myös kuiva kuohuviini, esimerkiksi samppanja, sopii kuvaan hyvin.
Jos annoksen maku on erityisen paahteinen, voit harkita myös runsasta ja paahteista valkoviiniä.
Limetillä tai sitruunalla maustettujen kampasimpukoiden kanssa sopii myös vivahteikas ja ryhdikäs Sauvignon Blanc -lajikkeen viini, jossa on vastaavaa sitruksista raikkautta. Valitse viini esimerkiksi Uudesta-Seelannista, Chilestä tai Ranskan Loiresta.