
Sardiini
Tuoreet sardiinit ovat suosittua ruokaa etenkin Välimeren maissa. Lasiin sopii siksi välimerellinen valkoviini, roseeviini tai vaalea olut. Juoman kannattaa olla raikas ja aromikas.
Juomasuositus
Juomasuositus
Valitse sardiinien kanssa lasiin esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini vaikka Italiasta. Myös kuiva roseeviini on toimiva vaihtoehto.
Oluista sopivat etenkin vaaleat, raikkaat ja suhteellisen kevyet lager tai pils.
Escabèche on pikkusardiineista ja muista pikkukaloista valmistettu ruokalaji. Kalat ensin ruskistetaan ja sen jälkeen marinoidaan. Ruoka on alunperin espanjalainen, mutta se on tyypillinen myös Etelä-Ranskassa ja Italiassa. Lasiin voit harkita esimerkiksi ruokalajin alkuperää kunnioittavaa espanjalaista Galician alueen valkoviiniä tai Etelä-Ranskan picpoul de pinet'tä. Myös muu aromikas ja raikkaan hapokas viini sopii, ota vaikka vivahteikas ja ryhdikäs sauvignon blanc.
Oluista sopivat etenkin vaaleat, raikkaat ja suhteellisen kevyet lager tai pils.
Escabèche on pikkusardiineista ja muista pikkukaloista valmistettu ruokalaji. Kalat ensin ruskistetaan ja sen jälkeen marinoidaan. Ruoka on alunperin espanjalainen, mutta se on tyypillinen myös Etelä-Ranskassa ja Italiassa. Lasiin voit harkita esimerkiksi ruokalajin alkuperää kunnioittavaa espanjalaista Galician alueen valkoviiniä tai Etelä-Ranskan picpoul de pinet'tä. Myös muu aromikas ja raikkaan hapokas viini sopii, ota vaikka vivahteikas ja ryhdikäs sauvignon blanc.