
Ratatouille
Ratatouille on eteläranskalainen kasvispaistos, johon tulee tomaattia, munakoisoa, paprikaa ja sipulia. Myös valkosipuli ja yrtit tuntuvat ruoan runsaassa maussa.
Ratatouille on kotonaan etenkin kuivan roseeviinin kanssa. Rosee sopii tyyliin, sillä se on yleinen juoma ruoan kotikonnuilla Etelä-Ranskassa, minkä lisäksi viinin tuore hedelmäisyys sopii ratatouillen raikkaaksi pariksi.
Runsasmakuisen kasvisruoan seuraan voit valita myös hedelmäisen, jopa melko täyteläisen punaviinin. Ota viini esimerkiksi makutyypeistä pehmeä ja hedelmäinen tai mehevä ja hilloinen. Ruokalajin henkeen sopivat myös vaikka Rhônen laakson keskitäyteläiset punaviinit.
Olueksi voit valita esimerkiksi pilsin tai alen. Niissä on tarpeeksi ryhtiä ja runsautta.