
Caesarsalaatti
Caesarsalaatti on Meksikossa kehitetty ruoka, johon tuli alkujaan romainesalaattia, valkosipulia, oliiviöljyä, leipäkuutioita ja worcestershirekastiketta. Sittemmin raaka-aineisiin on tullut mukaan myös sardelli tai anjovis, ja kastike sekoitetaan usein majoneesiin.
Caesarsalaatti on siitä helppo ruoka, että se sopii lähes juoman kuin juoman kanssa nautittavaksi – ehkä kaikista täyteläisimpiä punaviinejä lukuun ottamatta.
Olut on mainio valinta. Ota esimerkiksi vehnäolut tai ale, jotka ovat aromikkaita mutta eivät kuitenkaan liian täyteläisiä.
Valkoviineistä sopivat esimerkiksi pirteät ja hedelmäiset, jotka ovat salaattien yleispäteviä raikkaita, sopivan keveitä pareja. Halutessasi voit toki valita muunkin valkoviinin. Ota esimerkiksi Chilen sauvignon blanc tai Australian chardonnay.
Myös kuiva roseeviini tai kuiva kuohuviini toimii, samoin suhteellisen kevyt ja tuorearominen marjaisa ja raikas punaviini.