
Rotrik höstmeny
Palsternacka i grytbrödet, morot och rotpersilja i salladen, rödbeta i soppan, jordärtskocka i risotton...
Hösten är rotfrukternas fest!
Rotfrukterna smakar som bäst när du förenar dem med starka örter, ostar och kryddor med runda aromer. Låt rotfrukterna sakta småkoka eller rosta en karamelliserad yta i het stekpanna eller i ugn.
Meny
Fördrink
-
Mapplemule
Entréer
-
Grytbröd med palsternacka
-
Ugnsbakad rotsallad och vitbönshummus
-
Rödbetssoppa och tahiniyoghurt
Varmrätt
-
Fyllig jordärtskocksrisotto och stekt rosmaringös
-
Svartrot och stensopp stekta i salviasmör
-
Rostbiff av hjort
Dessert
-
Surmjölks- och vitchokladsskålar med timjanbär
Dryckesförslagen hittar du i samband med varje recept.