Rotrik höstmeny

Palsternacka i grytbrödet, morot och rotpersilja i salladen, rödbeta i soppan, jordärtskocka i risotton... 

Hösten är rotfrukternas fest!

Rotfrukterna smakar som bäst när du förenar dem med starka örter, ostar och kryddor med runda aromer. Låt rotfrukterna sakta småkoka eller rosta en karamelliserad yta i het stekpanna eller i ugn.

Meny

Fördrink

  • Mapplemule

Entréer

  • Grytbröd med palsternacka

  • Ugnsbakad rotsallad och vitbönshummus

  • Rödbetssoppa och tahiniyoghurt

Varmrätt

  • Fyllig jordärtskocksrisotto och stekt rosmaringös

  • Svartrot och stensopp stekta i salviasmör

  • Rostbiff av hjort

Dessert

  • Surmjölks- och vitchokladsskålar med timjanbär


Dryckesförslagen hittar du i samband med varje recept.