Se recept >
Äggtoddy
Den fylligt söta äggtoddyn är en hälsning från USA. Den tar tid att förbereda, men är perfekt som en festlig vinterdryck.
Ett ögonblick…
Den fylligt söta äggtoddyn är en hälsning från USA. Den tar tid att förbereda, men är perfekt som en festlig vinterdryck.
6 dl lättmjölk
4 kanelstänger
4 hela nejlikor
7 äggulor
2 dl socker
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
¼ tsk muskotnöt
1–2 msk mörk rom eller konjak
Häll upp mjölken och tillsätt kanelstängerna och nejlikorna i en kastrull. Koka upp och flytta kastrullen från plattan.
Vispa samman äggulorna och sockret i en skål. Vispa tills färgen börjar ljusna.
Häll cirka 1/4 del av den heta mjölken i skålen med ägg-sockerblandningen under ständig vispning. Häll sedan blandningen i en kastrull och fortsätt att vispa.
Värm upp blandningen under konstant omrörning tills den börjar tjockna något. Låt svalna till rumstemperatur.
Vispa grädden löst och krydda den med vaniljsocker och muskotnöt. Häll blandningen i kastrullen och rör om. Ställ kastrullen under lock i kylskåp i minst fyra timmar. Ta bort kanelstängerna och nejlikorna.
Tillsätt mörk rom eller konjak innan servering.