Tillbaka
Recept

Auberginepizza

Glutenfri
Vegetarisk

Auberginepizza

Glutenfri
Vegetarisk
20 min
4 personer
20 min
4 personer

Smakar det med något litet och gott före varmrätten? Grilla aubergineskivor och servera dem med tomatsås och ost.

Dryckesförslag

De grillade auberginerna för tankarna till Grekland. Vänner av syrligt vin skänker i assyrtiko med citrustoner medan den nostalgiskt lagde serverar iskall retsina.

Ingredienser
  • 1 stor aubergine 

  • ca 2 dl färdig tomatpastasås 

  • 125 g mozzarella

  • 1,5 dl riven parmesan

Till serveringen:
  • babyspenat, basilika och olivolja

Tillredning
  1. Skär auberginen i ca 2 cm tjocka skivor.

  2. Pensla aubergineskivorna med lite olja. Grilla dem några minuter på galler. Vänd skivorna och slå på tomatsås, mozzarella och parmesan. Fortsätt grillningen några minuter eller tills skivorna är mjuka.

  3. Smaka av med salt och peppar. Garnera med babyspenat, basilika och lite olja.

Text Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Taina Vilkuna