Tillbaka
Recept

Bål med gin och blåbär

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri

Bål med gin och blåbär

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
10 min
10 min
Vad sägs om en Gin tonic med blåbär? En vacker violett bål med gin och blåbär passar alla vänner av G&T, och varför inte som blickfång på nyårsfesten.
Ingredienser
  • 2 dl gin

  • 1 dl frysta blåbär

  • 1 dl citronsaft

  • 0,5–1 dl socker

  • 3 dl tonicvatten

  • 3 dl citronlemonad (kan ersättas med tonicvatten)

  • myntablad som smaksättare och dekoration

  • Citronskivor

Tillredning
  1. Blanda gin och citronsaft i en bålskål, tillsätt socker enligt egen smak. Rör om tills sockret har lösts upp. 

  2. Blanda ner blåbär, ungefär tio myntablad och kall lemonad eller tonic. Blanda försiktigt och fyll skålen med is. 

  3. Smaka på bålen och tillsätt socker om det behövs. Dekorera med citronskivor. 

Följer du detta recept blir bolens alkoholprocent ungefär 8 procent.