Tillbaka
Recept

Bål med mousserande vin

Bål med mousserande vin

20 min
4 personer
20 min
4 personer
Bål med mousserande vin får en fräsch sötma av fläderblomssaft och somrig syra av citron. Dekoreras med citronskivor och vackra isbollar som innehåller blommor och örter.
Ingredienser
  • 1 flaska (0,75 l) mousserande vin

  • 1 l citronläsk och/eller mineralvatten

  • 3 dl fläderblomssaftkoncentrat

  • 1 dl citronsaft


Tillbehör:

  • 1 citron

  • ätbara blommor för dekoration av isbitar, exempelvis rosor och örter

Tillredning
  1. Börja med att göra isbitarna till bålen, antingen i runda isformar eller ballonger. Lägg blommor och örter i formen eller ballongen. Fyll formarna med vatten. Om du använder ballong, håll ballongens öppning mot kranmunstycket för att vattnet ska komma ut med lite tryck.

  2. Stäng formarna eller ballongerna och frys i minst 4 timmar eller över natten.

  3. Häll de kylda dryckerna i en stor kanna eller en bålskål. Du kan justera sötman i bålen genom att använda antingen läsk eller mineralvatten, eller båda. Skiva citronen och lägg skivorna i bålen tillsammans med isbitarna.