Tillbaka
Recept

Bananpannkakor

Bananpannkakor

30 min
10 personer
30 min
10 personer

Är du förtjust i kombinationen av salt och sött? Sami Sykkös brunchfavorit är söta bananpannkakor som serveras med lönnsirap och knaperstekt bacon.

 

Dryckesförslag

Alkoholfritt veteöl har bananliknande aromer och uppfriskande syra, som båda matchar de fylliga bananpannkakorna fint.

Ingredienser
  • 4 1/2 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1/3 tsk salt

  • 1 msk socker

  • 2 ägg

  • 4 dl mjölk

  • 2 msk smält smör

  • 5 små bananer

  • Smör eller rypsolja till stekning

 

Till servering:

  • 10 skivor bacon

  • lönnsirap

Tillredning
  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop ägg, mjölk och det avsvalnade smälta smöret i en annan skål. Tillsätt mjölk-äggblandningen i de torra ingredienserna och rör snabbt ihop smeten.

  2. Skala bananerna och halvera dem. Skär sedan itu bitarna på längden.

  3. Hetta upp fettet i en panna. Mät upp ungefär en deciliter smet i pannan. Lägg två bananskivor på pannkakan. Stek på medelvärme i 2–3 minuter tills ytan är vackert brynt. Vänd pannkakan och fortsätt steka tills bananerna är lätt karamelliserade. Stek resten av pannkakorna på samma sätt.

  4. Servera pannkakorna med knaperstekt bacon och lönnsirap.

Recept Mika Rampa, foto Kristiina Kurronen, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström