Tillbaka
Recept

Banoffee i glas

Banoffee i glas

20 min
6 personer
20 min
6 personer

Banoffee är en engelsk dessert som, hör och häpna, görs på banan och toffee.

Dryckesförslag

Aromerna i mörkt veteöl, det vill säga sötaktiga malttoner, citrustoner och toner av banan, rimmar utmärkt med den mustiga desserten.  

Alkoholfritt ljust veteöl och alkoholfri mörk lager lämpar sig också utmärkt till banoffeen. 

Ingredienser
  • 12 (180 g) digestivekex  

  • 1 burk (397 g) karamelliserat mjölkkoncentrat   

  • 2 bananer  

  • 2 dl vispgrädde  

  • 1 dl salta nötter  

  • 50 g mjölkchoklad  

Tillredning
  1. Smula ner kexen i sex glas. Slå på karamelliserat mjölkkoncentrat. 

  2. Skala och skiva bananerna. Slå skivorna i glasen.  

  3. Vispa grädden och fördela den mellan glasen. 

  4. Garnera med salta nötter och riven mjölkchoklad.  

Recept Mika Rampa, foto Johanna Myllymäki