Tillbaka
Recept

Bao buns med kycklingfyllning

Bao buns med kycklingfyllning

40 min
4 personer
40 min
4 personer

Bao buns är fyllda asiatiska ångade semlor. Med färdiga buns kan göra dem på nolltid. Fyllningen rör du också ihop snabbt med färdiggrillad kyckling från butiken. Höj smakupplevelsen med fräscha picklade grönsaker.

Dryckesförslag

En lätt, ljus lageröl är ett fräscht sällskap till dessa trendiga bao buns. Välj en lageröl med eller utan alkohol och servera den iskall.

Ingredienser
  • 2 pkt (8 st) ångade baobröd

  • 2 färdiggrillade kycklingklubbor

  • 1 msk riven ingefära

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 msk gochujang-sås

  • 1 msk sesamolja

  • 1 msk risvinäger

  • 1 msk honung

Picklade grönsaker:

  • 1 morot

  • ½ gurka

  • 2 stjälkar av salladslök

  • 2 msk risvinäger

  • 1 msk socker

Tillbehör:

  • 1 dl majonnäs

  • ½ kruka koriander eller persilja

  • 2 msk sesamfrön

Tillredning
  1. Gör de picklade grönsakerna först. Skala och skär moroten i tunna stavar. Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnorna med en sked. Skär gurkan i tunna strimlor. Finhacka salladslöken. Blanda alla ingredienser i en skål och låt dra i kylskåp i 30 minuter. 

  2. Ta bort skinnet, rensa bort alla ben och dra isär kycklingköttet. Finhacka med kniv om det behövs. Stek den rivna ingefäran med hackad vitlök, gochujangsås, sesamolja, risvinäger och honung i en stekpanna. Tillsätt kycklingen, låt den bli varm och rör om. 

  3. Värm baobröden enligt anvisningarna på förpackningen. Fyll bunsen med kyckling och picklade grönsaker. Toppa med majonnäs, koriander och sesamfrön.