Veganska tacos lagas av salladsblad! Fyll dem med batat, svarta bönor och en läcker guacamole. Skölj gärna ner dem med NEIPA-öl eller alkoholfri äppelcider.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Gratäng gjord på batat och marshmallows är en viktig del av det amerikanska thanksgiving-firandet, men anrättningen lämpar sig enligt nyhetsankaret Kirsi Alm-Siira utmärkt som festmat under hela året.
Servera gärna ett mousserande rosévin av smaktypen milt & sötaktigt till den söta klassikerrätten från de amerikanska sydstaterna. Det sötaktiga mousserande rosévinet rimmar utmärkt med batatens aromer. Dryckens bubblor och fruktighet gör helheten lätt.
1 kg batat
0,75 kopp farinsocker
0,25 kopp smör
0,5 msk vaniljsocker
0,5 kopp krossade pekannötter
2 koppar marshmallows
Skala bataterna och skär dem i klyftor. Koka klyftorna cirka 15 minuter tills de är mjuka. Mosa de kokta klyftorna.
Smörj en ugnsform och slå i batatmoset. Blanda de övriga ingredienserna och slå blandningen i formen.
Garnera med pekannötter och marshmallows. Grädda anrättningen cirka 25 minuter i mitten av ugnen (+ 200 °C). Servera lådan varm.