-
Skala och hacka löken och vitlöken. Klyv och kärna ur chilifrukten. Avlägsna hinnorna och finfördela frukten. Skala och riv ingefäran.
-
Värm oljan i en kastrull. Tillsätt löken, vitlöken och tomatpurén. Bryn blandningen cirka fem minuter på svag värme tills löken är mjuk. Tillsätt chilin, den rivna ingefäran, vitvinet, farinsockret och spiskumminen. Koka blandningen fem minuter på svag värme.
-
Lyft bort kastrullen från spisen. Tillsätt sojan och worcestershiresåsen. Mosa blandningen med en stavmixer. Smaka av med soja och socker. Lägg köttet i marinaden och låt det marineras minst 12 timmar, helst ett dygn.
-
Ställ köttet i rumstemperatur en halv timme före grillningen. Torka av marinaden. Grilla lårfilén på medelhög värme cirka 8 minuter. Vänd köttet under grillningen. Pensla ytan lätt med marinad i början av grillningen.
Recept Suvi Rüster, foto Elvi Rista, dryckesförslag Anri Lindström/Alko