Nu är det inne med hemgjort knäckebröd. Knäckebrödet kryddat med tranbär formas till stjärnor lillajulen till ära.
Se recept >
Ett ögonblick…
Brödpinnarna är enkla att göra och du kan till och med använda bröd som torkat lite. Dippa brödpinnarna i t.ex. rödbetshummus.
Till brödpinnarna och rödbetshummusen kan du välja något av de fylliga fruktiga, oekade pinot noir-vinerna från Nya Zeeland eller Chile. Deras doft består ofta rödbetsaktiga aromer liksom även hos hummus. Av vita viner svarar Riesling på ett balanserat sätt på pepparrotens styrka. Av ölen är en maltig mörk lager det bästa alternativet.
8 skidor toastbröd av fullkorn eller råg
2 dl finhackad persilja
75 g smör
1 ½ tsk salt
Skär bort brödkanterna och skär sedan skivorna i fem delar till smala pinnar.
Finhacka persiljan.
Smält smör i stekpanna, tillsätt bröd och persilja. Stek bröden i några minuter tills de får en frasig yta. Vänd dem med trägaffel. Tillsätt salt.
Stek pinnarna i omgångar om det behövs. Dela då upp smör, persilja och salt för flera stekomgångar.
Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen