Tillbaka
Recept

Caprese med grillad persika

Glutenfri
Vegetarisk

Caprese med grillad persika

Glutenfri
Vegetarisk
10 min
4 personer
10 min
4 personer

Persikan gör den underbara klassiska mozzarellasalladen till en helt ny maträtt.

Dryckesförslag

Till capresen kan man med fördel servera ett torrt eller halvtorrt fruktigt italienskt rosévin. Den som föredrar skummande drycker kan välja roséchampagne eller något annat mousserande rosévin.

Ingredienser
  • 8 persikor

  • 250 g bufalamozzarella 

  • 2 msk olivolja

  • 1 tsk (champagne)vinäger

  • 1 tsk flingsalt

  • svartpapper mald i pepparkvarn

  • en handfull basilikablad

Tillredning
  1. Klyv eller skär persikorna i klyftor (ta bort kärnan). Pensla på lite olja. Grilla frukten tills den får vackra ränder.

  2. Placera osten på ett fat. Lägg persikan ovanpå osten och slå på olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad.

Tips! Bufalamozzarellan kan ersättas med burrata-ost. Capresen kan smaksättas med parmaskinka.

Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Taina Vilkuna

De bästa grillrecepten
Du kan grilla allt möjligt, från sallad till hamburgare och desserter! Här har vi samlat våra bästa grillrecept, nappa åt dig enstaka tips eller skapa en hel meny.

Kolla recepten >
https://www.alko.fi/sv/dryck-och-mat/meny/somriga-grillrecept