Tillbaka
Recept

Coleslaw-sallad

Vegetarisk

Coleslaw-sallad

Vegetarisk
20 min
4 personer
20 min
4 personer

Coleslaw smakar allra bäst om du använder tidig kål. Salladen är enkel att laga och passar utmärkt som sällskap till en rejäl hamburgare.

Dryckesförslag

Om du serverar coleslaw med burgaren, välj dryck enligt burgaren. Om du äter salladen som sådan passar den med ett ljust och fruktigt lageröl.

Ingredienser
  • 500 g färsk vitkål

  • 2 (200 g) morötter

  • 3 stjälkar salladslök


Dressing

  • 1 1/2 dl majonnäs

  • 1 msk citronsaft

  • 1 msk dijonsenap

  • 1/4 tsk salt

  • 1 tsk socker

  • 1/4 tsk malen svartpeppar

Tillredning
  1. Blanda ingredienserna till dressingen i en stor skål.

  2. Skär kålen i mycket tunna strimlor med en osthyvel eller en kniv. Skala och riv morötterna. Finhacka salladslöken.

  3. Tillsätt ingredienserna i skålen med dressingen och rör om väl. Täck salladen med plastfolie och låt den dra sig i kylskåpet i minst 30 min.


Recept Mika Rampa, foto Satu Nyström, dryckesförslag Anri Lindström och Taina Vilkuna, Alko