Har du någonsin smuttat på en mockaruta? Så här gör du succédrinken!
Se recept >
Ett ögonblick…
Bara ordet tiramisu får en att känna smaken och doften av åtminstone espresso och mörk kakao. Här tar vi de välkända ingredienserna och blandar till en drickbar version av denna klassiker. Passar utmärkt som dessertdryck!
1 dl stark espresso
1 msk socker
2 msk bittermandellikör
1 dl lättmjölk (eller grädde)
125 g mascarponeost
1 tsk vaniljsocker
Till servering:
2 savoiardikex
1tsk kakaopulver
Blanda espresso, socker och likör. Häll upp drycken i två värmetåliga glas eller muggar.
Blanda mascarponeosten och 1/3 av mjölken till en jämn massa i en skål och tillsätt resten av mjölken. Vispa till skum. Häll skummet på espresson i glasen.
Sikta ett tunt lager kakaopulver på ett savoiardikex och lägg kexet över glaset.
Tips: I klassisk tiramisu används ingen alkohol, men det finns olika recept med antingen kaffelikör, mandellikör eller sicilianskt marsalavin.
Recept Mika Rampa, foto Timo Pyykkö, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström