Tillbaka
Recept

Drink på glögg och mousserande vin

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri

Drink på glögg och mousserande vin

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
10 min
1 personer
10 min
1 personer

Varm glögg kan upplevas som för tung exempelvis före en måltid. Genom att kombinera glögg med mousserande vin får man en frisk drink som även lämpar sig för tiden efter jul. Både alkoholfri och alkoholhaltig glögg kan användas. En liten skvätt glögg räcker om drinken görs på koncentrat.

Ingredienser
  • 4 cl röd glögg

  • ca 10 cl torrt mousserande vin

  • apelsinskal

Tillredning
  1. Kyl glöggen och det mousserande vinet väl.

  2. Slå glöggen i ett champagneglas och fyll långsamt upp med mousserande vin.

  3. Garnera med apelsinskal.

  4. Tips: Drinken kan även garneras med frusna tranbär.

Recept och dryckesrekommendation Lasse Pakarinen, foto Otavamedia