En välsmakande paprikasallad lagar du enkelt av några råvaror. Krydda de ugnsrostade paprikorna med vitlök och servera dem med andra petiscos – portugisiska tapas.
Se recept >
Ett ögonblick…
Fetasallad med granatäpple och pomelo är ett fräscht vårligt tilltugg och gott också som ensam rätt.
0,5 pomelo
2 blodapelsiner eller vanliga apelsiner
300 g feta i bit
kärnorna av ett granatäpple
4 msk rostade mandlar eller nötter
1 dl (thai)basilikablad (en del kan bytas ut mot mynta)
0,5 liten rödlök
2 msk citronsaft
flingsalt
några omgångar nymalen svartpeppar ur kvarn
1 tsk flytande honung
1 tsk rivet apelsinskal
4 msk olivolja
Gör dressingen först. Skala och finhacka löken. Marinera den i citronsaft i cirka 5 minuter. Tillsätt salt, svartpeppar, honung, apelsinskal och olja.
Skär citrusfrukterna i hinnfria klyftor. Lägg dem på ett serveringsfat. Smula över fetaosten. Ös sås ovanpå. Strö fetaost, granatäppelkärnor och nötter över. Dekorera med örter.