Zucchini kan beskrivas som grönsakernas kameleont. Du kan använda den på flera sätt och enkelt trolla fram en rad olika läckerheter, till exempel zucchinibiffar. Med halloumiost blir biffarna extra mättande.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Flankstek, även kallad oxflank, är sommarens bästa grillrätt. Köttet är som allra bäst när det är rosa i mitten.
Argentinas stolthet Malbec är en perfekt partner till grillad biff. Malbec-viner är fylliga med toner av mörka bär. En varm sommardag passar det att servera dem något kylda tillsammans med grillrätterna.
1 (800–1000 g) flankstek
1 msk rapsolja för stekning
Rub, alltså torr kryddblandning:
1 msk socker
1 msk salt
2 tsk svartpeppar, grovmalen
2 tsk vitlökskross
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chiliflakes
Rör ihop ingredienserna till kryddblandningen.
Torka av köttets yta. Gnugga in cirka 1 msk kryddblandning på köttets yta och låt marinera i rumstemperatur i cirka en timme.
Gnid in lite olja på köttets yta. Grilla eller stek köttet på hög värme tills det får en vacker stekyta. Sänk värmen något och stek ytterligare 3–6 minuter på varje sida, beroende på köttets tjocklek. Använd en stektermometer. Flankstek är som bäst när den är 52–55 grader.
Linda in köttet i folie och låt det vila i cirka 10 minuter täckt med en handduk.
Skär köttet i tunna skivor på tvären och krydda efter önskemål med lite salt och svartpeppar.