En matig sommarsallad lagar du enkelt av nektariner och getost. Cashewnötter gör salladen krispig och ger härligt tuggmotstånd.
Se recept >
Ett ögonblick…
Crêpes med saltig fyllning lämpar sig utmärkt som lunch eller till brunch. Välj gärna en fransk cider som dryck.
Smet
3 dl lättmjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk flingsalt
2 msk smält smör
smör till stekningen
Fyllning
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
200 g svamp (champinjoner, shiitakesvampar, soppar eller kantareller)
2 msk olivolja
150 g färsk bladspenat
1 pkt (150 g) mjuk getost
flingsalt
svartpeppar mald i pepparkvarn
Garnering
2 msk rostade pinjenötter och färsk bladspenat
Vispa äggen och slå därefter i mjölk under omrörning. Rör ner mjölet, saltet och det smälta smöret. Ställ smeten i kylskåp (minst 1 timme).
Förbered fyllningen: Skala och hacka löken och skiva svampen.
Smörstek smeten till tunna crêpes i en panna (diameter ca 21 cm). Smeten räcker till 4 stora eller 6–8 mindre crêpes. Täck över de färdiga crêpesen med foliepapper.
Bryn den hackade löken i olja. Tillsätt och stek svampen. Slå därefter i spenaten och stek den en stund. Tillsätt getosten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
Placera fyllningen i mitten av crêpesen och vik den till en fyrkant. Garnera med pinjenötter och bladspenat.