Tillbaka
Recept

Fyllda petit-chouer

Fyllda petit-chouer

50 min
8 personer
50 min
8 personer

Underbart luftiga petit-chouer fylls med fikon och cheddarost. Dessa läckerheter passar både till eftermiddagste och bubbel.

Dryckesförslag

På ett genuint brittiskt eftermiddagste bubblar det givetvis engelskt mousserande vin i glasen. Earl Grey-te med bergamottarom serveras i de finaste kopparna.

Ingredienser
  • 1 dl vatten

  • 50 g smör

  • 1 dl vetemjöl

  • 2 ägg

 

Fyllning:

  • 100 g cheddarost

  • 2 fikon

  • färsk timjan

 

Tillredning
  1. Koka upp vattnet och smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjöl. Rör om med en trägaffel tills degen bildar en fast "boll". Låt svalna.

  2. Tillsätt äggen ett i taget medan du vispar kraftigt med elvisp. Vispa i 2 minuter efter att du tillsatt det andra ägget.

  3. Lägg degen i en spritspåse. Spritsa degen i små högar på bakplåtspapper. Du kan också fördela degen i högar med hjälp av två skedar. Receptet ger ca 16 petit-chouer.

  4. Grädda i ugn i 200 grader cirka 20–25 minuter. Öppna inte luckan under de första 15 minuterna. Låt petit-chouerna svalna.

  5. Dela de svalnade petit-chouerna och fyll dem med skivade fikon och cheddarost. Garnera med timjan.

Receptet räcker till 16 petit-chouer. Tips: Överblivna petit-chouer kan frysas.

Recept Mika Rampa, foto Antti Raatikainen, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström