
Gös à la Caj
2 personer
Tillaga läcker ugnsgös enligt fotograf Caj Bremers recept.
Dryckesförslag
Ett ögonblick…
Tillaga läcker ugnsgös enligt fotograf Caj Bremers recept.
1 medelstor pinfärsk gös
skorpmjöl
smör
färdig fiskbuljong
grädde
purjolök
en nypa salt
en nypa peppar
Tillaga enligt Caj Bremers anvisningar:
”Rensa och fjälla gösen. Gnid in fisken invändigt och utvändigt med salt och peppar. Lägg fisken i en ugnsform med ryggen uppåt. Strö skorpmjöl och lägg smörklickar på fiskens rygg. Slå fiskbuljong i formen. Klipp ner lite purjolök i formen (om så önskas) och slå därefter grädde över fisken. Ställ formen i ugnen (+ 225 °C, 30–40 minuter). Slå på mer grädde och en blandning av fiskbuljong och vitt vin under stekningen. Anrättningen är färdig när fiskens rygg har fått en gyllenbrun ton.”