Tillbaka
Recept

Gulaschsoppa

Glutenfri

Gulaschsoppa

Glutenfri
2 hrs 30 min
4 personer
2 hrs 30 min
4 personer

Gulaschsoppa är en värmande och mustig vintersoppa med rötter i Ungern. Soppan med nötkött och paprika kommer till sin rätt med kraftig kryddning och lång kokning.

Ingredienser
  • 500 g nötkött (t.ex. fransyska) 

  • 2 msk olja 

  • 1 lök

  • 3 vitlöksklyftor 

  • 3 msk tomatpuré 

  • 2 msk rökt paprikapulver (sött) 

  • 2 lagerblad 

  • ½ tsk svartpeppar 

  • 1,5 l köttbuljong (eller 1,5 l vatten och 3 buljongtärningar) 

  • 4 potatisar 

  • 1 röd paprika 

  • 1 burk hela skalade tomater (konserverade) 

  • 1 tsk salt 

  • 2 tsk socker 

  • ½ kruka bladpersilja 

Tillredning
  1. Ta ut köttet i rumstemperatur cirka en timme innan tillagning. Skär köttet i tärningar. 

  2. Skala och finhacka löken. Bryn köttbitarna i en gryta med olja. Tillsätt löken, tomatpurén, paprikapulvret, lagerbladen och svartpepparn. Fräs i några minuter och tillsätt köttbuljongen. Täck med lock och sjud på låg värme i cirka 1,5 timmar eller tills köttet är mört. 

  3. Skala och skär potatisarna i tärningar. Dela paprikan, ta bort fröna och skär den i bitar. Tillsätt potatis, paprika och halverade konserverade tomater. Krydda med salt och socker. Koka i ytterligare cirka 20 minuter. 

  4. Tillsätt slutligen hackad persilja i gulaschen.