Se receptet >
Blommig hallonbål
En hallonbål som är dekorerad med blommor och spetsad med rom passar utmärkt på sommarens fester.
Ett ögonblick…
En hallonbål som är dekorerad med blommor och spetsad med rom passar utmärkt på sommarens fester.
2 dl ljus rom
5 dl hallonlikör
2 l citronlemonad
2 dl citronsaft
0,5–1 dl socker tai sockerlag, enligt smak
1 citron, skivad
1 ask färska hallon
(färsk mynta, ätbara blommor)
Börja med att blanda ihop citronsaft, socker och rom.
Tips: Tillsätt citronskalen och låt stå i ett slutet kärl i kylskåpet över natten. Följande dag silar du bort skalen och fortsätter följa receptet. Citronskalen ger en härlig arom. Det lönar sig att kyla ner alla bålingredienser innan tillagning.
Tillsätt likör och blanda omsorgsfullt.
Rör ner lemonad, citronskivor och hallon. Om du vill kan du också röra ner färsk mynta som ger smak och gör drycken ännu vackrare. Lägger du till ätbara blommor får du en somrig och festlig känsla i drycken.
Tillsätt is om du vill. Välj stora isbitar om du vill att de ska smälta långsammare.