Tillbaka
Recept

Halloumisallad

Vegetarisk

Halloumisallad

Vegetarisk
20 min
4 personer
20 min
4 personer

Tricket med den salta halloumisalladen finns i den oemotståndliga kombinationen av grillad halloumiost, vattenmelon och hallon. Pinjefrön ger salladen trevligt tuggmotstånd.

Dryckesförslag

Till den saltsöta halloumisalladen passar det utmärkt med ett torrt eller halvtorrt rosévin med smak av skogsbär som har fått mogna under den Syditalienska solen.

Ingredienser
  • 200 g halloumiost
  • 1 msk olja
  • 500 g bit av vattenmelon
  • 100 g rucola
  • 1 rödlök
  • 150 g hallon
  • ½ dl pinjefrön

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamico
Tilredning
  1. Dela halloumin på längden och skär den sedan på tvären i 1 cm tjocka skivor. Grilla bitarna på båda sidorna. Du kan även steka halloumin i en stekpanna i en skvätt olja.
  2. Rosta pinjefröna utan fett i en stekpanna. 
  3. Skala vattenmelonen och skär den i bitar. Skala rödlöken och skär den i ringar. 
  4. Blanda dressingen genom att blanda olivoljan med balcamicon. 
  5. Lägg rucolan i skålen och häll över 2 msk dressing. Vänd rucolan i dressingen och lägg den i en serveringsskål.
  6. Lägg vattenmelonen över och även den grillade halloumiosten. Tillsätt skivad rödlök och hallon. Toppa portionen med rostade pinjefrön.