Tillbaka
Recept

Hotdogpizza med currywurst

Hotdogpizza med currywurst

60+ min
4 personer
60+ min
4 personer

Currywurst är en superpopulär grillrätt som kommer från Berlin. I dessa roliga korvbröd kombineras currywurst och pizza.

Dryckesförslag

Currywurst hör till hörn­stenarna i berlinska gatukök. Till hotdogpizza med currywurst kan du enligt egen smak välja krispigt humlig pilsner eller rund och fruktig hefe-veteöl från Tyskland.

Ingredienser

Deg:

  • 2 dl vatten
  • 2 tsk torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk olivolja

Sås:

  • 1 dl ketchup
  • 2 tsk curry
  • 2 msk worcestersås
  • 2–3 droppar tabasco
  • 1/4 tsk svartpeppar

Fyllning:

  • 4 msk olivolja
  • 1 paket (125/220 g) buffalamozzarella
  • 1 paket (240 g) långa hot­dog-korvar
  • 150 g surkål
  • 1/2 tsk curry

 

Tillredning
  1. Lös upp jästen i kallt vatten. Tillsätt vetemjöl och salt och knåda i cirka fem minuter. Tillsätt oljan och fortsätt att knåda i ett par minuter. Täck degen med folie och ställ den i kylskåpet över natten.

  2. Dela degen i fyra bitar och rulla dem till bollar. Låt degbollarna jäsa i rums­temperatur i cirka 20 minuter.

  3. Skär snitt i korvarna. Blanda ingredienserna till såsen. Låt surkålen rinna av i en sil.

  4. Sträck och tryck ut degbollarna till ovaler (cirka 23 cm x 8 cm). Ta mjöl till hjälp. Tryck dem lite tunnare i mitten och lägg på en ugnsplåt utan bakplåtspapper.

  5. Ringla över olivolja. Riv på mozzarella, tillsätt surkål och lägg en korv överst.

  6. Grädda i 275 grader mitt i ugnen 12–15 minuter.

  7. Smaksätt hotdogpizzorna med sås och curry.

Recept Mika Rampa, foto Antti Vettenranta, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström 

Hot dog
Trendig hot dog med köttig korv och picklade grönsaker får förstamajfirarens snålvatten att rinna.

Se recept >