
Indisk kycklingvindaloo
Servera gäster eller familj en favoriträtt bland Indienresenärer – kryddig curry vindaloo med basmatiris eller naanbröd.
Ett ögonblick…
Servera gäster eller familj en favoriträtt bland Indienresenärer – kryddig curry vindaloo med basmatiris eller naanbröd.
Vindaloo-curry
4 bröstfiléer av kyckling
800 g fast potatis
4 msk rypsolja
4 dl hönsbuljong
salt
svartpeppar mald i pepparkvarn
1 dl finfördelad färsk koriander
Till serveringen
naanbröd eller kokt basmatiris, färsk koriander
Kryddpasta
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
ca 3 cm ingefära
4 medelstora tomater
2 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk mald torkad koriander
0,25–1 tsk mald cayennepeppa
Börja med kryddpastan: Skala och hacka löken, skala ingefäran och klyv och kärna ur tomaterna. Lägg löken, ingefäran och tomaterna i en skål och slå i vinägern, tomatpurén och kryddorna. Mosa blandningen till en pasta med en stavmixer.
Skiva kycklingfiléerna, skala och tärna potatisen.
Bryn kryddpastan i olja några minuter under omrörning i en wokpanna. Tillsätt kycklingen och potatisen. Stek blandningen ca en minut och tillsätt därefter hönsbuljongen. Koka upp anrättningen och minska därefter värmen.
Koka under lock ca 15 minuter. Lyft bort locket och låt anrättningen puttra på svag värme under omrörning ca 25 minuter eller tills den är trögflytande. Smaka av med salt och peppar.
Garnera vindaloo-curryn med färsk koriander. Servera med naanbröd eller kokt ris.
Tips! Naanbröd säljs i specialaffärer och välsorterade dagligvaruaffärer. Pitabröd till falafelbullar hittar du redan relativt lätt på brödhyllan i de större livsmedelsaffärerna.