Sacherkakao är som en bit sachertårta – men i form av en varm och len chokladdryck. Aprikospuré ger kakaon en fruktig smak.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Irish coffee görs enkelt med bara fyra ingredienser: varmt kaffe, farinsocker, irländsk whiskey och vispad grädde. En nypa kakaopulver ger den klassiska varma drycken en perfekt avslutning.
1½ dl starkt kaffe
½ dl vispgrädde
2 tsk farinsocker
4 cl whiskey
För topping:
¼ tsk kakaopulver
Brygg starkt kaffe. Vispa grädden löst så att den är krämig men fortfarande rinnig.
Förvärm ett glas genom att fylla det med varmt vatten. Häll ut vattnet.
Lägg farinsockret i glaset och häll det varma kaffet över. Rör om tills sockret har lösts upp.
Häll i whiskeyn och rör om försiktigt.
Häll försiktigt grädden ovanpå kaffet så att den inte blandas med drycken. Du kan hälla grädden över baksidan av en tesked som hålls mot glaskanten men inte vidrör kaffet.
Pudra eventuellt kakaopulver över grädden. Servera genast.