Tillbaka
Recept

Japanska Fluffy-pannkakor

Japanska Fluffy-pannkakor

40 min
4 personer
40 min
4 personer

Känner du till de pösiga japanska Fluffy-pannkakorna? Gör dig redo med gaffel och kniv, de här avnjuts direkt!

Dryckesförslag

Vad passar väl bättre med fluffiga pannkakor än ett glas sött mousserande vin? Häll upp ett glas kylskåpskallt aromatiskt mousserande vin med blommiga aromer från den italienska provinsen Asti.

Ett sött alkoholfritt mousserande vin passar också utmärkt till pannkakorna.

Ingredienser
  • 4 ägg

  • 1 dl lättmjölk

  • 2 msk olja

  • ½ tsk salt

  • 1 dl specialvetemjöl

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 4 msk socker

  • Smör till stekning

För servering:

  • ½ dl lönnsirap

  • 3 dl bär (t.ex. blåbär, hallon och vinbär)

  1. Separera äggulorna från äggvitorna och lägg dem i skilda skålar.

  2. Blanda äggulorna, mjölk, olja och salt med en stavmixer. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker. Fortsätt mixa i några minuter.

  3. Laga marängen. Använd en elvisp för att vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa tills marängen är fast och glansig.

  4. Vänd försiktigt ner marängen i pannkakssmeten, lite i taget.

  5. Smält smör i stekpanna på svag värme. Lägg cirka ½ dl av smeten i höga klickar i stekpannan. Stek pannkakorna ungefär 3 minuter per sida.

  6. Servera de japanska pannkakorna varma, med lönnsirap och färska bär.


Recept Mika Rampa, foto Kristiina Kurronen, stil Niina Meriläinen, dryckesförslag Susanna Hildén, Alko