
Körsbärssås till anka
Tillred en välsmakande körsbärssås till stekta ankbröst.
Ett ögonblick…
Tillred en välsmakande körsbärssås till stekta ankbröst.
1 schalottenlök
16 färska körsbär
1 + 3 msk smör
2 dl hönsbuljong
0,75 dl rödvin
2 msk slät körsbärssylt
0,5 tsk svartpeppar mald i pepparkvarn
(majsstärkelse)
Skala och hacka löken. Klyv körsbären och avlägsna kärnorna.
Bryn löken i smör (1 msk). Låt inte löken brännas. Tillsätt körsbären, hönsbuljongen, vinet och sylten. Koka upp blandningen och låt den puttra ca 5 min under omrörning. Tillsätt 3 msk smör och smaka av med svartpeppar.
Såsen kan vid behov redas av med majsstärkelse. Följ anvisningarna på förpackningen.
Tips! Om man önskar mer sötma kan rödvinet i körsbärssåsen ersättas med portvin. Körsbärssylten kan vid behov ersättas med flytande honung.
Recept på stekt ankbröst och rotfrukter stekta i ankfett hittar du här nedan: