Tillbaka
Recept

Kyckling ”Cordon Bleu”

Kyckling ”Cordon Bleu”

4 personer
4 personer

Tustik, överraskade kyckling "cordon bleu". En minutbiff av kyckling fylld med lufttorkad skinka och ost är en bastant läckerhet.

Dryckesförslag

Delikatessen från 1970-talet gör en överraskande comeback på den kulinariska kartan när den kombineras med en pinot noir från Côte d'Or i Bourgogne. Vinets fruktighet och friska syror passar fint till både den lätta kycklingsmaken och den feta skinkan och osten.

Ett förmånligare alter­nativ är en pinot noir i bourgognestil från Nya Zeeland.

Ingredienser
  • 4 okryddade minutbiffar av kyckling

  • (fling)salt, vitpeppar ur kvarn

  • 4 skivor god ost (t.ex. blåmögel­ost, taleggio eller gruyère)

  • 4 skivor lufttorkad skinka


Till panering

  • ca 1 1/2 dl vetemjöl

  • 2 ägg

  • ca 3 dl skorpmjöl


Till stekning

  • ca 1 dl rybsolja

  1. Salta och peppra kycklingbiffarna. Lägg en ostskiva och en skinkskiva på varje biff. Vik biffen dubbel och kläm ihop med besked. Fäst gärna med cocktailpinnar för att osten inte skall läcka ut under stekningen.

  2. Placera vetemjölet, de lätt uppvispade äggen och skorpmjölet i var sin djup tallrik. Vänd varje biff först i vetemjöl, sedan i ägg och sedan i skorpmjöl.

  3. Stek biffarna ca 5 minuter på var sida i olja på moderat värme. Kontrollera före serveringen att köttet är genomstekt. Servera med t.ex. rotsaksmos och grönsallad.