En rostbiff av lamm är förvånansvärt snabblagad och den håller sig saftig under stekningen.
Se recept >

X
Vänligen kontrollera leveranstiderna för valborg i webbutiken. Se leveranstiderna här >
Sök från produkter
X
Ett ögonblick…
350 g tärnad lammstek
smör till stekningen
2–3 dl mörkt öl
rödlök, morot
0,5 palsternacka
2 vitlöksklyftor
majsmjöl
rejält med färsk timjan och rosmarin
vatten (eller köttbuljong)
salt och peppar
Bryn köttet i smör i het panna.
Lägg över köttbitarna i grytan, tillsätt öl och låt sjuda i 3–4 timmar.
Ta bort köttet från grytan och koka rotfrukterna och vitlöken i skyn som blivit över i grytan.
Tillsätt vatten eller köttbuljong om det behövs.
Lägg köttet i grytan och krydda med salt och peppar efter egen smak. Red med majsmjöl.
Tillsätt örterna till sist och låt sjuda under lock ännu i cirka 15 minuter.
Servera med ris eller couscous.