En rostbiff av lamm är förvånansvärt snabblagad och den håller sig saftig under stekningen.
Se recept >

X
Vänligen kontrollera leveranstiderna för valborg i webbutiken. Se leveranstiderna här >
Sök från produkter
X
Ett ögonblick…
12–16 lammkotletter
olivolja
salt
svartpeppar
Marinad
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl finhackad färsk rosmarin och timjan
3 krossade vitlöksklyftor
svartpeppar
1 dl olivolja
Blanda till marinaden. Marinera kotletterna minst ett par timmar, gärna över natten.
Låt köttet nå rumsvärme innan du steker det. Torka först av marinaden och stek sedan kotletterna i en mycket het stekpanna, sänk sedan värmen. Du kan också grilla kotletterna. Kotletterna skall gärna ha en ordentligt brynt stekyta, men inuti borde köttet ännu vara rosa då det serveras.
Salta och peppra. Kryddorna bör vara grovmalna, direkt ur kvarn eller mortel.
Servera med till exempel rödvinssås, baconbönor och stekt svamp.