Tillbaka
Recept

Laxcarpaccio med rucolamajonnäs

Glutenfri
ill sallad, hamburgare eller hot dogs.

Laxcarpaccio med rucolamajonnäs

Glutenfri
60+ min
8 personer
60+ min
8 personer

Bjud på laxcarpaccio som en läcker förrätt eller som ett tjusigt inslag på buffén. Tunna laxskivor får en läcker touch av rucolamajonnäs, parmesanflingor och rucolaskott. Ätbara blommor blir pricken över i:t på fiskfatet.

Dryckesförslag

Mineralrika och strukturerade chablisviner framställs av Chardonnay-druvor i norra delen av Bourgogne. Viner från Chablis passar perfekt vid matbordet och är utmärka smakpar till fiskrätter som laxcarpaccio.

ill sallad, hamburgare eller hot dogs.
Ingredienser
  • 400 g färsk lax- eller regnbågslaxfilé

  • 2 tsk flingsalt

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • 2 msk citronsaft

  • 4 msk olivolja

Rucolamajonnäs:

  • 1 msk dijonsenap

  • ½ dl vitvinsvinäger

  • 1 ägg

  • 20 g rucola

  • 3 dl rapsolja eller mild olivolja

  • 1/3 tsk salt

  • 1/3 tsk socker

  • 1/3 tsk svartpeppar

Till servering:

  • rucolaskott eller rucola

  • parmesanflingor

  • ätbara blommor (t.ex.

Tillredning
  1. Plocka bort benen från laxfilén. Lägg laxfilén i frysen i cirka 30 minuter så att den delvis stelnar. Då är det lättare att skära filén. Skär filén diagonalt i så tunna skivor som möjligt. Placera laxskivorna på ett serveringsfat eller på tallrikar. Krydda laxen med flingsalt och kvarnmalen svartpeppar. Blanda citronsaft och olivolja, häll blandningen över laxskivorna. Låt fisken marineras i kylskåpet i 30 minuter.

  2. Mät upp senap, vinäger, ägg och rucola i stavmixerns smala, höga skål. Ställ stavmixern i botten av skålen. Häll oljan i skålen. Starta stavmixern och låt den gå stilla tills majonnäsen börjar formas i botten av skålen. Fortsätt mixa och lyft samtidigt sakta upp stavmixern. Smaka av majonnäsen med salt, socker och svartpeppar.

  3. Fyll majonnäsen i en spritspåse. Spritsa klicka av majonnäs på carpaccion. Garnera med rucolaskott, parmesanflingor och ätbara blommor.