Tillbaka
Recept

Lövbiff

Glutenfri

Lövbiff

Glutenfri
40 min
4 personer
40 min
4 personer
Lövbiff med örtsmör och krispiga pommes frites – det kan väl inte finnas något bättre! En tunn, mör biff av nötkött steks snabbt i het panna.
Dryckesförslag

ESB är en engelsk ale som ger denna klassiska biffmåltid en härlig beska och fyllig maltkropp, vilket resulterar i en uppfriskande smakupplevelse.

Ingredienser
  • 600 g nötkött, yttre filé

  • 2 msk rapsolja

  • 2 msk smör

  • 1 tsk salt

  • ¼ tsk grovmalen svartpeppar

Örtsmör:

  • 100 g smör

  • 1 dl örter, finhackade (t.ex. basilika, persilja)

  • 1 lime (skal + 1 msk saft)

  • ¼ tsk salt

Till servering:

  • pommes frites

Tillredning
  1. Börja med örtsmöret. Ta ut smöret 30 minuter före tillagningen så det blir rumstempererat. Använd en stavmixer för att mixa örter, rivet limeskal och limesaft till en jämn blandning. Tillsätt det rumsvarma smöret och mixa igen. Rulla smörblandningen till en stång i bakplåtspapper och lägg den i frysen.

  2. Ta köttet ur kylskåpet 30 minuter före tillagning. Skär fyra biffar av köttet, tvärs över fibrerna. Banka varje biff så tunn som möjligt med den släta sidan av en köttklubba.

  3. Hetta upp en panna med olja och smör. Lägg i biffen och stek tillls köttsaften tränger upp på köttets yta. Vänd biffen och stek snabbt även på den andra sidan. Lägg biffen på en tallrik och krydda med salt och svartpeppar. Torka eventuellt ur pannan innan du steker nästa biff.

  4. Skär örtsmöret i skivor och lägg en skiva varmt smör ovanpå varje biff. Som tillbehör till biffen passar till exempel pommes frites.

Recept Mika Rampa, foto Timo Pyykkö