Tillbaka
Recept

Maffig Rocky Road – en festfavorit

Glutenfri
Vegetarisk

Maffig Rocky Road – en festfavorit

Glutenfri
Vegetarisk
30 min
8 personer
30 min
8 personer

En rejäl Rocky Road klär sig till fest med rosa hantverkschoklad. Du kan naturligtvis använda mörk choklad i stället rosa, om du så vill.

Dryckesförslag

Ett mörkt, bärigt LBV-portvin är ett klassiskt val till choklad. Det här portvinet är genast redo att drickas och bör helst kylas ner till 16–18 grader. Servera med en stark espresso eller kaffe bryggt med mokabryggare.

Ingredienser
  • 200 g mörk choklad

  • 1 dl små marshmallows

  • 1 dl salta nötter

  • 1/2 dl pumpafrön

  • 1/2 dl torkade tranbär


För dekoration:

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g rubychoklad
  • 1 msk pumpafrön

  • 1 msk torkade tranbär

  • flingsalt

Tillredning
  1. Klä in en form i storleken 18 x 20 cm med plastfolie. Olja in formen lätt så att folien hålls bättre på plats.

  2. Smält 200 g av chokladen i vattenbad eller 15 sekunder åt gången i mikrovågsugn. Rör om ibland. Spara resten för garnering. 

  3. Mät upp marshmallows, salta nötter, pumpafrön och torkade tranbär i en stor skål. Häll över den smälta chokladen. Rör om om och häll blandningen i formen över plastfolien. Jämna till ytan. Ställ formen i kylskåpet.

  4. Smält resten av den mörka chokladen och rubychokladen i skilda skålar. Häll först den mörka chokladen över din rocky road, sedan rubychokladen. Gör cirklar i ytan med sked.

  5. Strö över pumpafrön, torkade tranbär och en nypa flingsalt på ytan. Ställ i kylen.


Recept: Mika Rampa, foto: Johanna Myllymäki