Tillbaka
Recept

Mango Mimosa-mocktail

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan

Mango Mimosa-mocktail

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan
50 min
1 personer
50 min
1 personer

Mango, citron och basilika passar utmärkt till alkoholfritt mousserande vin. Blanda till en Mango Mimosa-mocktail som festdryck!

Ingredienser
  • 2 cl basilikasirap (recept nedan)

  • 2 cl citronsaft2 cl mangopuré

  • 8-10 cl alkoholfritt mousserande vin

  • Basilikablad samt spiral av citronskal för dekoration

Basilikasirap

  • 1 dl vatten

  • 2 dl socker

  • 1 dl dvs. en handfull basilikablad

Tillredning
  1. Tillred smaksirapen i förväg. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lyft kastrullen från spisen och klipp ned basilikan i lagen. Låt stå och dra i cirka 30 minuter, ta bort bladen och kyl sirapen.

  2. Gör en sockerkant på glaset, dvs. gnid in glasets kanter med citron och doppa glaset i socker.

  3. Tillsätt den kylda sirapen, citronsaften och mango­purén i glasen. Rör om lite.

  4. Tillsätt mousserande vin och dekorera.

Recept Alkos drinkexpert Santeri Saarinen, foto Kristiina Kurronen