En frisk och fräsch alkoholfri mimosa smakar utmärkt på en somrig brunch.
Se recept >
Ett ögonblick…
Mango, citron och basilika passar utmärkt till alkoholfritt mousserande vin. Blanda till en Mango Mimosa-mocktail som festdryck!
2 cl basilikasirap (recept nedan)
2 cl citronsaft2 cl mangopuré
8-10 cl alkoholfritt mousserande vin
Basilikablad samt spiral av citronskal för dekoration
Basilikasirap
1 dl vatten
2 dl socker
1 dl dvs. en handfull basilikablad
Tillred smaksirapen i förväg. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lyft kastrullen från spisen och klipp ned basilikan i lagen. Låt stå och dra i cirka 30 minuter, ta bort bladen och kyl sirapen.
Gör en sockerkant på glaset, dvs. gnid in glasets kanter med citron och doppa glaset i socker.
Tillsätt den kylda sirapen, citronsaften och mangopurén i glasen. Rör om lite.
Tillsätt mousserande vin och dekorera.
Recept Alkos drinkexpert Santeri Saarinen, foto Kristiina Kurronen