Tillbaka
Recept

Naanbröd

Vegetarisk

Naanbröd

Vegetarisk
60+ min
6 personer
60+ min
6 personer

Supergott ljust naanbröd är bekant från det indiska köket. Hemma steker du brödet behändigt i vanlig ugn. Hetta ugnsplåten i ugn utan bakplåtspapper och flytta över degen direkt på plåten. Naanbrödet smakar himmelskt med olika såser.

Ingredienser
  • 2 dl turkisk yoghurt

  • 2 dl mjölk

  • 50 g smör

  • 25 g jäst

  • 1 tsk salt

  • 2 tsk socker

  • 6–7 dl vetemjöl

Pensla med:

  • 50 g smält smör

Tillredning
  1. Värm yoghurt och mjölk i kastrull tills vätskan är fingervarm, skär smöret i bitar och smält det i vätskan. Lös upp jästen i vätskan, tillsätt salt och socker. Rör i mjölet i vätskan utan att knåda. Låt degen stå under duk i 60 minuter.

  2. Ställ ugnsplåten upptill i ugnen. Ställ ugnen på 275 °C. Mjöla arbetsbordet och baka ut degen till en rulle. Skär i bitar. Kavla eller klappa ut bitarna till trekantiga bröd (bredd cirka 20 cm).

  3. Flytta över tre bröd i taget på den heta plåten och grädda 5–8 minuter. När ytan bubblar och har fått färg är bröden färdiga. Pensla med smält smör och servera bröden varma.

Tips! Värm ugnsplåten i ugn. För lyckat resultat är det viktigt att ugnsplåten är het.

Tips! Använd inte bakplåtspapper på ugnsplåten.

Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen