Tonfiskpasta är studenternas klassikerrätt, men musikern Kasmirs recept är snäppet tuffare och ändå lätt att tillaga.
Se recept >
Ett ögonblick…
Piffa upp den gamla favoriten carbonarapasta! Skippa traditionell bacon och använd eldig ndujapasta istället.
Druvan Primitivo mognar under solen i italienska Apulien (Puglia), och av den tillverkas härligt bäriga röda viner. Vinernas mogna sötaktiga aromer mjukar upp ndujans hetta och saltighet. Servera gärna vinet aningen avkylt.
400 g spaghetti
4 ägg
100 g pecorinoost
¼ tsk salt
½ tsk kvarnmalen svartpeppar
1 msk olivolja
100 g ndujaa (bredbar salamikorv)
2 vitlöksklyftor
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet.
Riv osten med rivjärnets näst finaste bett. Spara lite av den rivna osten för att strö över den färdiga portionen. Kläck äggen i en skål och vispa så att äggulorna går sönder. Tillsätt riven ost, salt och svartpeppar.
Hetta upp olivolja och ndujapasta i en panna. Tillsätt finhackad vitlök och fräs ingredienserna i några minuter.
Ta pannan av spisen och rör ner kokt pasta, lägg också till 1 dl av kokvattnet. Rör också ner ägg- och ostblandningen.
Avsluta med pecorinoost och servera genast!