Tillbaka
Recept

Örtmarinerade oliver

Glutenfri
Vegan

Örtmarinerade oliver

Glutenfri
Vegan
3 personer
3 personer

Örtmarinerade oliver passar i sallad eller som plockmat. Marinera oliverna med färska örter och låt dem dra i sig smakerna i ungefär en timme.

Dryckesförslag

Vita viner som producerats av druvor som fått mogna under den heta sicilianska solen i Italien förtjusar med sin yppiga fruktighet. Smakerna i vinerna får dessa salta fingergodbitar med oliver att piggna till.

Bekanta dig med vinerna grillo, catarratto och chardonnay från Medelhavets största ö, du kan bli fast! Som alkoholfritt alternativ rekommenderar vi ett välkylt alkoholfritt vitt vin.

Ingredienser
  • 150 g gröna oliver

  • 2 msk olivolja

  • 1 msk basilika (färsk)

  • 1 msk oregano (färsk)

  • 1 msk timjan (färsk)

Tillredning
  1. Värm oljan lite i en kastrull och tillsätt finhackade örter. Var försiktig med att hetta upp örterna för mycket.

  2. Låt blandningen svalna och rör ner oliver. Låt få smak i cirka en timme.


Recept Mika Rampa, foto Johanna Myllymäki