Renpajens glutenfria botten får smak av den knapriga fröknäckeblandningen.
Se recept >
Ett ögonblick…
En paj gjord av smördeg är enkel att tillreda. Fyll halva bottnen med en söt bärfyllning, och den andra halvan med salt lufttorkad skinka och burrata.
Visste du att mousserande crémant-vin också görs som rosé? Dess aromvärld av röda bär med lätt rostad nyans är idealisk till båda pajfyllningarna. Det mousserande vinet kan vara halvtorrt om du föredrar det, eftersom sötman balanserar både den salta och den söta halvan av pajen.
1 (600 g) stor smördegsplatta
1 ägg till pensling
Frukt- och bärfyllning:
250 g mascarpone
1 dl florsocker
Rivet skal av 1 (ekologisk) citron
2 msk citronsaft1–2 klementiner
125 g hallon
125 g boysenbär
1/2 kruka färsk mynta
2 tsk florsocker
Skinkfyllning:
2 (à 125 g) burrataostar
60 g rucola
100 g lufttorkad skinka
1 dl soltorkade körsbärstomater
1 msk olivolja
1/2 tsk svartpeppar
Tips: Du kan grädda pajbottnen ett par timmar tidigare och fylla den strax före servering.
Recept Mika Rampa, foto Kristiina Kurronen, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström