-
Rör ihop mjölk och vichyvatten. Sila i mjölet och blanda. Låt smeten svälla i 30 minuter. Tillsätt salt, socker, ägg och cest. Smörstek plättarna på bäggesidorna i het panna (plättpannan i det här receptet hade diametern cirka 18 cm). Låt plättarna svalna.
-
Vispa grädden och rör i kvargen. Stapla plättarna på serveringstallriken till en präktig fylld tårta. Placera en plätt på botten, sedan sylt och grädde och bär. Fortsätt så här med resten av plättarna/pannkakorna. Dekorera tårtan ännu med grädd-kvargskum, färska bär och blommor. Ringla honung över härligheten och servera genast.
Tips! Tillred en glutenfri variant genom att byta mjölet till glutenfri mjölblandning. När du steker glutenfria plättar behöver smeten inte stå och svälla.
Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen